Monday, February 21, 2011

MAP ?!

MAP ! nak tahu ape itu ? search google lahh ! :P haha . takde lah . meh aku beritahu , M ialah Motivasi , A ialah Alihan , P ialah Pelajar . secare keseluruhannye ialah Motivasi Alihan Pelajar ! cehh -,- HAHA .

Semalam , 19.01.2011 ,
grr . takdapat nak roadrun ! benci betol lah >,< pagi tu nak siap pegi motivasi badmood jea . dalam perjalanan , dengar MP4 , hilangkan tekanan jiwa . hahaha . lepas tu terlihat bangunan 'Plaza Sri Setia' . e'eh , mcm pernah dengar jea name Sri Setia niey . ohh , budak tu punye hostel -,- lepas tu sambung dengar mp4 . tetibe , ternampak lagi satu bangunan , e'eh ! Mid Valley MegaMall lah ! lame nye tak pegi . hahaha . rupenye , tempat motivasi tu tak jauh dari mid . sampai sampai , daftar , duduk kat kerusi kosong . sorang2 , tade kawan lagi >< tetibe sorang niey tegur , "hey , form brape ?" . aku pon jawab dgn semangat , "form 3" . dea jawab blek , "ehh , same lah." . then , duduk lah sebelah dea . borak siked2 , lepas tu jadi kawan , name dea Nur Afiqah ! teringat Afiqah Zulaikha :P HAHA . pastu,  p rehat sesame , p memane sesame jugak lah . tapi yg pelik , panggilan kteorng bertukar tukar , kejap 'syiqah , afiqah' & kejap ' kau , aku ' . & kekadang jugak takgune panggilan pape >< haha ! dea niey cepat takot . takut ape ? takut disoal , sebab duduk barisan tepi sekali . :D lawak lah time dea kene soal . bermcm mcm jawapan afiqah bagi . okey , stop awhile fasal dea . bincang soal cikgu2 kat situ . aish! mcm kat sekolah jea . garang kod . tapi tak lah garang sangat . eh jap, mcm mane tu eh ? xD name dea cikgu Rosdi ! gile aah . first2 je dah nak marah2 --' marah sampai cikgu tu rampas barang2 larangan . contoh , ade budak laki bawak rokok & lighter . malayang duit korang kan . padan muke . aku benci rokok dah . HAHA . pompuan plak takbleh bawak novel atau majalah . siot jea -,- tapi kekadang cikgu tu suke buat lawak jugak time bg motivasi . same je lah cikgu yg laen . yg paling best time 'Dr Tengku Asmadi' yg bagi motivasi , pemberi motivasi yang agak terkenal tu . ala, kenal tak ? tak ? aish , tu lah . tapernah dengar motivasi lagi :P hahaha , pegi search google lagi . HAHA , then lalala ~ malas nak cerite panjang . hari first not bad . tapi , ade homework . dah la start kul 8 pagi habes kul 7 malam , tu pon nak suruh buat kerje rumahh . taktahu ke orang letih ? grr -,- betol betol mcm sekolah . tension gile aah ! tapi terpakse buat jgk .

Hari ini , 20.02.2011 !
wey , aku tertunggu2 hari niey wey ! hari paling indah buat aku , dahulu lah . tapi sekarang , lantak lah pe pon nak jadi . kau nak blah , fine je lah, kan ? :P
hari kedua kat MAP , haish , pagi2 pon nak memekak jugak . sbb ade yg tak buat keje rumah . menggelabah betol lah -,- lepas tu , mcm biase , motivasi , gelak2 & sebagainye . tengahari tu , time menanges2, tak sah kalau pegi motivasi memane , takde part mengeluarkan air mate . HAHA . sampai ade orang yg pengsan tahu . kesian gile tgk ): petang tu , haih , mmg gila aah . PIDATO time ! cikgu tu suruh buat pidato tajuk 'janji saya ' ! lepas tu cikgu akan pilih secare rawak siape yg akan cakap kat depan stage . saat paling cuak lah . Afiqah kat sebelah takhabes habes cakap "takot" . hahaha , lalala ~ lepas tu beberape orang dah kene . then then , nak tahu siape cikgu tu pilih ? siape lagi kalau bukan 'aku' yg comel niey . cehh , perasan >< hahah ! berdebar gile , tapi sempoi sudah . seperti mama cakap, bukan orang kenal kite pon, buat ape nak malu, kan ? :D pastu keluar , cakap spontan jea atas stage yg comel tu , dgn mggunakan mikrofon (terbayang mcm dlm redbox, xD ) , & depan 221 orang peserta dalam dewan yang besar tu . gila tak gila ? mesti lah nervous gila kan ? haha . then , cakap3 , last2 , sekian . habes :D fuhh , lege bila dah turun dari stage tu >< takpe , dapat beranikan diri . bakal jadi officer , in management part niey taw , jgn maen maen . ecececeh :D lepast pidato , majlis penutup . ibu bapa dtg . then , balek ! yess ! boleh tidur ! haha .

melihat seketika :D


( Nur Afiqah )
( budak Shah Alam )
( MAP member )
-----------------------------------
&&




( ini dia, Dr Tengku Asmadi b. Tengku Mohamad )
( Pemberi Motivasi MAP Training & Consultancy Berhad )
-------------------------------
&&


( dewan tempat aku berpidato kat depan -,- )
--------------------------------
&&


HAHAHA ! :P


~ END OF MY STORY ~



No comments :

Post a Comment

Hyee :)
Silalah Tinggalkan Comment Anda Di Sini!