Tuesday, December 6, 2011

Memakai shawl hanya kerana fesyen semate-mate?


Okay, mengikut tajuk kat atas ni, kenape ramai yg suke sangat berkate begitu? terutamanya yg tdk bertudung or most from boys lah. Sorry lah, bukan nak blame sesiape yg ckp mcm tu. Just not too agree sgt lah. Mungkin memang ade orang bertudung hanya kerana hendak berfesyen dan bukan kerana Allah, lebih-2 lagi yg pakai shawl spt Pashmeena, Hana Tajima and lain-lain. Haa yg tu memang dah silap lah. Tgk gambar bawah ni ~



Lawa kan mereka yg kat belah kanan kiri ni sebegitu? Jgn nak kate orang pakai mcm tu korang kate berfesyen semate-mate. Ade korang tahu niat seseorang itu? Ade? Takdekan? Hanye Allah jea yg tahu. Nak tekankan kat sini, bukan semue ye yg ade niat mcm tu. Jangan nak kate semue yg pakai shawl or tudung yg berbelit-belit ni dan yg bertudung mcm gambar kat atas tu, bukan kerana Allah. Kalau orang yg korang mengate tu, memang dah pakai tudung dari kecik mcm mane? dan skrg jea die start pakai shawl bagai tu? Korang nak kate diorang niat kerana nak berfesyen or menunjuk jugak ke? Dah trend bertudung skrg mcm tu, mestilah ramai yg terikut-ikut. Lagi-lagi remaja. Remaja-remaja tak lari dari mengikut trend masa kini kan?

Hmm Dan janganlah ingat perempuan bertudung takboleh berfesyen! Kalau ada yg berfikiran mcm tu, mmg silap lah. Tapi berfesyen pon, biar berpada sikit lah. Biar bertudung hanye kerana Allah dan bukan kerana sesiape atau ape-ape. Bertudung memang suruhan Allah bukan? 

Bukan nak kate yg tak bertudung ni takbaik, ramai jugak yg tidak bertudung baikbaik cume maybe belum waktunye or ape-2 kan? Dalam Al-Quran tak suruh gadis bertudung je yang kene jaga diri, TAPI Allah suruh semua perempuan supaya tutup aurat dan pelihara maruah diri. So toksah lah ade sifat dengki or whatever antara yang tidak bertudung or yang bertudung. Sebab kita kan sesame Hamba Allah :)

p/s: Always think positive. Positive thinking and attitude will drive you to success and happiness ^_^

END OF POST


No comments :

Post a Comment

Hyee :)
Silalah Tinggalkan Comment Anda Di Sini!